A Zinzino BalanceTest a vérben található omega-3, omega-6 és egyéb zsírsavak vizsgálatára létrehozott önteszt. Elvégzéséhez mindösszesen egy apró vércseppre van szükség az ujjából.


A BalanceTest 11 különböző, vérben található zsírsavat vizsgál, amely megmutatja az étrendünkben található zsírsavakat, így az omega-6-ot és az omega-3-at is. A teszt szervezetünk omega-6:3 egyensúlyát is kimutatja. A teszt elvégzése kevesebb, mint egy percet vesz igénybe, névtelen eredményét pedig már 20 napon belül elérheti a www.zinzinotest.com oldalon. A vérmintákat egy norvég laboratórium, a Vitas AS elemzi.

 

 • Otthon is elvégezhető, szárazvércsepp-vizsgálat
 • 11 zsírsavat vizsgál a vérben
 • Tájékoztatja Önt szervezete omega-6:3 egyensúlyáról 


Hogyan működik?

Végezze el a BalanceTestet, majd a mintát küldje el a laboratóriumba. Ezzel egy időben regisztrálja névtelen tesztazonosítóját a www.zinzinotest.com oldalon. Azt javasoljuk, hogy már ekkor kezdje el használni a Zinzino Balance termékeit.


20 nap múlva mind az egyéni zsírsavak, mind pedig az omega-6:3 egyensúly tekintetében megismerheti a pontos eredményeket*. További 120 napig folytassa a Balance termékek szedését, így a második teszt elvégzésekor már azt is megtudhatja, hogyan változott a zsírsavprofilja.

*Amennyiben első eredményei 3:1, illetve annál jobb omega-6:3 arányt mutatnak, vegye fel a kapcsolatot a Zinzinoval, hiszen ebben az esetben nincs szüksége a Balance termékekre.

 

Javaslat

Érdemes egészséges és változatos étrendet követni, amely magában foglalja a zsíros halak, zöldségek, gyümölcsök, bogyótermések és teljes kiőrlésű gabona fogyasztását. Csökkentse az omega-6-ban gazdag növényi olajok és a feldolgozott élelmiszerek bevitelét. Használja minden nap a Zinzino Balance termékeit, amelyek tartalmazzák a szükséges omega-3 zsírsavakat (EPA és DHA) és a polifenolokban gazdag extra szűz olívaolajat. Az egészséges élethez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás.


Tudjon meg többet a www.zinzinotest.com oldalon.


Szárazvércsepp-vizsgálat során az ujjbegyből összegyűjtött vércsepp segítségével (lásd a képen) kell mintát adni, szemben a hagyományos, vénás lipidanalízissel. A vérben lévő zsírsavprofil elemzésére létrehozott új módszer különböző táplálkozási vizsgálatok elvégzésére is alkalmas. A vérzsírok zsírsavprofilja tükrözi az étrendi zsírbevitelt. Több vizsgálat is kimutatta, hogy ez a profil összefügg egészségügyi állapotunkkal. A vérzsírprofil azokat a zsírtípusokat mutatja, amelyeket szervezetünknek a sejtekbe és a szövetekbe, illetve a sejtmembránokba kell építenie.


Éppen ezért a zsírsavprofil elemzésére alkalmas új módszert táplálkozási vizsgálatok esetén is lehet alkalmazni. Ez 11 a zsírsav a következő: palmitinsav (PA), sztearinsav (SA), olajsav (OA), linolsav (LA), alfa-linolénsav (ALA), gamma-linolénsav (GLA), dihomo gamma-linolénsav (DHGLA), arachidonsav (AA), eikozapentaénsav (EPA), dokozapentaénsav (DPA) és dokozahexaénsav (DHA).

 

A teszt elvégzése

 1. Vegye ki a két füllel rendelkező tesztpapírt a dobozból és óvatosan nyissa ki. Ügyeljen arra, hogy a füleket ne érintse meg. Válasszon egy ujjbegyet (ajánlott a gyűrűsujj) és jól tisztítsa meg az alkoholos törlőkendővel. Várjon, amíg ujjbegye megszárad. Hogy segítse a véráramlást, engedje le a kezét maga mellé 20 másodpercre, majd jól rázza meg.

 2. Vegye elő a zöld, egyszer használatos ujjbegyszúrót. Fordítsa el a keskeny zöld műanyag dugót ¼ fordulattal az óra járásával ellentétes irányba. Távolítsa el a dugót. Az ujjbegyszúró készen áll a használatra.

 3. Helyezze az ujjbegyszúró készüléket az ujjbegyére és nyomja az ujjára addig, amíg nem hall egy kattanást; a tű automatikusan egy apró bemetszést végez a bőrén.

 4. Helyezze a vércseppeket a tesztpapír két fülére anélkül, hogy megérintené azokat. Győződjön meg róla, hogy mindkét papírra került legalább 3-3 csepp vér.

 5. Várjon legalább 10 percig, hogy a vércseppek megszáradjanak, majd helyezze a tesztpapírra az „A” jelzésű azonosító címkét és zárja le.

 6. A tesztpapírt ezután helyezze a fémtasakba és zárja le. Ragassza a „B” jelzésű azonosító címkét a fémtasak jelzés nélküli hátoldalára.

 7. Tegye be a fémtasakot az előre megcímzett BalanceTest borítékba és zárja le. Figyeljen arra, hogy a tesztet postai úton, a borítékon található címre küldje el!

 8. Egyedi Zinzino tesztazonosító számával regisztráljon a www.zinzinotest.com oldalon, majd töltse ki az adatokat. 20 nap elteltével lépjen be egyedi azonosítószámával a www.zinzinotest.com oldalra, ahol megtekintheti BalanceTest eredményét.